Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

За напад на організатора гей-параду порушили справу

Субота, 23 червня 2012, 11:33

За фактом побиття глави оргкомітету Київського гей-параду Тараса Карасійчука порушено кримінальну справу.

Як повідомляє в суботу відділ зв’язків з громадськістю київської міліції, Карасійчука побили на вулиці Срібнокільській у Дарницькому районі, коли він прямував додому.

"Коли він проходив біля одного з будинків на вул. Срібнокільській, невідомий чоловік наніс йому удар по спині, після чого він упав та отримав ще декілька ударів. Після цього невідомий чоловік пішов у невстановленому напрямку", - повідомили в міліції.

Потерпілий пішов додому та викликав карету швидкої допомоги, якою й був госпіталізований з діагнозом: струс головного мозку, забійна рана м’яких тканин голови, перелом нижньої щелепи.

Обличчя нападника потерпілий не роздивився та при зустрічі впізнати не зможе.

Слідчим відділом Дарницького районного управління міліції порушено кримінальну справу за ознаками складу злочину, передбаченого ч.1 статті 296 "Хуліганство".

Водночас у міліції зазначають, що достатніх фактичних даних про пов’язаність вказаної пригоди з громадською діяльністю потерпілого на теперішній час не встановлено.

Як повідомлялося, у п’ятницю прес-служба Міжнародного форуму-фестивалю "КиївПрайд" заявила про побиття Карасійчука в ніч із 21 на 22 червня.

"В нападі взяли участь декілька чоловіків, які супроводжували побиття образами у зв’язку із сексуальною орієнтацією потерпілого", - йшлося в повідомленні.

20 травня 2012 року в Києві мав відбутися гей-парад, проте він був відмінений через побоювання організаторів щодо неспроможності міліції організувати безпеку заходу. Тоді ж невідомі побили іншого члена оргкомітету параду Святослава Шеремета та донецького ЛГБТ-активіста Максима Касянчука.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування