У Криму збирають підписи за "мовний" законопроект

Субота, 23 червня 2012, 13:27

У Севастополі в рамках акції "Ми хочемо говорити рідною мовою" активісти Партії регіонів зібрали понад 57 тисяч підписів на підтримку законопроекту "Про засади державної мовної політики".

Про це УНІАН повідомили в прес-службі міської організації Партії регіонів.

Всього в чотирьох районах міста встановлено 19 наметів, в яких активісти партії збирають підписи на підтримку законопроекту про мовну політику.

Збір підписів активісти Партії регіонів у Севастополі почали 12 червня. Акція триватиме до 2 липня.

Водночас у Черкасах члени вченої ради та викладачі навчально-наукового інституту української філології та соціальних комунікацій Черкаського національного університету ім.Богдана Хмельницького виступили з відкритою заявою проти прийняття мовного законопроекту.

У заяві 55 викладачів Черкаського національного університету заявили про свою готовність активно протистояти всіляким намірам принизити державний статус української мови, протидіяти наступові антиукраїнських сил на демократичні національні цінності.

Також члени вченої ради і викладачі висловили цілковиту підтримку Звернення вченої ради філологічного факультету Львівського національного університету імені Івана Франка до вчених рад філологічних факультетів, Інститутів філології й академічних філологічних центрів та установ.

8 червня вчена рада філологічного факультету Львівського національного університету ім. І.Франка закликала всіх філологів об'єднати свої зусилля з метою не допустити ухвалення проекту закону "Про засади державної мовної політики", розробленого народними депутатами від Партії регіонів Сергієм Ківаловим і Вадимом Колесніченком.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування