За час Євро-2012 Росію оштрафували через фанів на 185 тисяч євро

Субота, 23 червня 2012, 17:00

УЄФА оштрафував Російський футбольний союз (РФС) на 35 тисяч євро за порушення, допущені уболівальниками 16 червня у Варшаві під час матчу між Росією і Грецією (0:1).

Про це повідомляє Інтерфакс із посиланням на офіційний сайт організації.

Штрафні санкції накладено на РФС за те, що російські фанати підпалювали і кидали на поле піротехнічні засоби, а також вивішували банери з забороненим змістом.

Раніше УЄФА поставив питання про зняття шести очок з команди Росії в наступному відбірковому циклі чемпіонату Європи у зв'язку з тим, що російські фанати після матчу Росія-Чехія (4:1), який відбувся 8 червня, побили стюарда стадіону.

Покарання носить умовний характер і охоплює термін від моменту винесення вердикту (17 червня) і до закінчення стикових матчів кваліфікації Євро-2016. Російська сторона оголосила про те, що подасть апеляцію на це рішення.

УЄФА також виніс ще одне рішення про грошові штрафи за поведінку російських уболівальників, але воно не приведе до зняття шести очок, оскільки стосується інциденту, що мав місце до 17 червня. Останнє рішення також не спричинить зняття очок.

У цілому, УЄФА оштрафував РФС на 185 тисяч євро за три інциденти (120 тис., 35 тис. і 30 тис.)

Тим часом керівник РФС Сергій Фурсенко раніше звинуватив главу Всеросійського об'єднання вболівальників Олександра Шпригіна в підтримці і схваленні хуліганських дій фанатів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News