Тюремники не доставлятимуть Тимошенко до суду

Неділя, 24 червня 2012, 13:51

Держана пенітенціарна служба повідомляє, що не доставлятиме екс-прем'єра Юлію Тимошенко до суду в понеділок.

Як зазначає прес-служба ДПС у неділю, Тимошенко написала заяву про відмову від участі у судовому процесі, посилаючись при цьому на висновок німецького професора Карла Макса Айнхойпля.

Директор клініки "Шаріте" раніше прибув до України на один день для написання висновку про можливість участі Тимошенко у судовому засіданні, хоча про такі рекомендації сама Тимошенко відповідним листом просила свого лікуючого лікаря Аннету Райсхауер.

У висновках німецькі медики радять відмовитися від транспортування Тимошенко з метою не зашкодити успішному процесу лікування. Вони також відмічають, що у наступні тижні здатність Тимошенко переносити навантаження значно покращиться.

Відповідні документи (заява Тимошенко і висновок німецьких лікарів) будуть передані до суду, зазначили у прес-службі.

Як повідомлялося, Айнхойпль у суботу відвідав Тимошенко в лікарні, однак від коментарів українським журналістам відмовився. Пізніше в коментарі інтернет-виданню Berliner Morgenpost він заявив, що виступає проти безпосередньої участі Тимошенко в судовому процесі.

25 червня в Київському районному суді Харкова має продовжитися судове засідання у справі щодо порушень у діяльності корпорації "Єдині енергетичні системи України", яку Тимошенко очолювала у 1995–1997 роках.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування