Янукович відправив у Німеччину нового посла, щоб рятувати відносини?

Понеділок, 25 червня 2012, 14:10

Головною задачею нового посла України в Німеччині Павла Климкіна буде врегулювання кризи у відносинах Києва і Берліна.

Про це пише "Комерсант-Україна".

Сам Климкін уникає вживання слова "криза" у контексті україно-німецьких відносин, відзначаючи, що "Україна і Німеччина знають, наскільки вони важливі одне для одного".

"Три головні напрямки роботи – двосторонні відносини, євроінтеграція і підтримка (Німеччиною) реформ, що проводяться в Україні. На сьогодні потенціал у цих сферах не використовується або використовується недостатньо", - визначив пріоритети своєї роботи новопризначений посол.

Як відомо, зараз Німеччина є одним з головних критиків України серед країн-членів ЄС. На початку травня Ангела Меркель заявила, що вважає чинну українську владу "диктатурою".

Канцлер Німеччини досі не побувала на жодному з трьох матчів за участю німецької збірної, які проходили на полях Львова і Харкова.

Утім, як повідомляють німецькі ЗМІ, Меркель пообіцяла гравцям збірної, що приїде у Київ на фінальний матч.

У п'ятницю президент підписав два укази - про звільнення Климкіна з посади заступника міністра закордонних справ-керівника апарату МЗС та про призначення його послом України у Німеччині.

Климкін з 1993 року працює в системі МЗС України.

З 2008 року він був куратором напрямку європейської інтеграції, зокрема очолював переговорну групу з підготовки угоди про асоціацію між Україною і ЄС.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування