Прокуратура взялася за міліціонера, який зґвалтував чоловіка

Середа, 27 червня 2012, 11:20

Прокуратура Донецької області порушила кримінальну справу стосовно дільничного інспектора за фактом завдання тілесних ушкоджень мешканцю Донецька.

Раніше родичі Михайла Бєлікова заявили, що 17 червня міліціонери зґвалтували його кийком у презервативі в опорному пункті №5 Петровського райвідділу міліції Донецька, куди громадянина доставили нібито за розпивання пива в громадському місці.

"Дільничний інспектор, знаходячись у відділенні, явно виходячи за межі наданих йому прав і повноважень, заподіяв затриманому тілесні ушкодження. В результаті протиправних насильницьких дій чоловікові були заподіяні множинні ушкодження м'яких тканин, внутрішніх органів і закритий перелом ребра", - повідомляє обласна прокуратура.

За цим фактом стосовно дільничного інспектора порушено справу за ст.365 ч.3 (перевищення службових повноважень, що спричинило тяжкі наслідки) КК України. Підозрюваного затримано в порядку ст.115 КПК України. Йому загрожує від 7 до 10 років позбавлення волі.

Радіо "Свобода" зазначає, що у прокуратурі поки не підтвердили й не спростували, що винуватців було декілька, й зокрема службовці кримського спецпідрозділу МВС "Тигр", які приїхали охороняти громадський порядок під час Євро-2012.

Представник прес-служби обласної прокуратури Яна Соболевська сказала: "Уже перевіряється інформація про причетність інших осіб у скоєнні цього злочину. Дійсно, затримували для складення адміністративного протоколу нашого постраждалого працівники міліції, але зараз, на жаль, я не можу сказати, до якого підрозділу вони належали".

А керівник прес-служби міського управління міліції Ольга Почкалова сказала: "Стільки бруду було вилито на міліцію, ми просто не хочемо навіть виправдовуватися, тому що те, що було, було, але не в тому обсязі, як усе це подається. Нехай розбирається слідство прокуратури".

"Ми позбуваємося таких людей. У нас категорична точка зору. Всі, які не працюють у тому напрямку, для якого створено міліцію, а дискредитують, вони будуть звільнені з органів внутрішніх справ", - запевнила вона.

Поки що було звільнено лише одного обвинуваченого, він заарештований і поміщений у ізолятор тимчасового тримання.

Голова донецької правозахисної організації "Верховенство права" Олександр Кудінов зазначає, що подібна ситуація характерна для правоохоронної системи України.

"Це в порядку речей. От два тижні тому було побито три дівчини. Кажуть, або підписуєш заяву, або опускаємо тебе вниз і там будемо мати у всіх відмінках. Це закономірно, таких випадків багато. Я можу назвати прізвища людей, які такими катуваннями змушували зізнаватися в скоєнні злочинів", - сказав він.

За словами правозахисника, міліціонери заробляють на таких випадках: "один побив, усе забрав, інший відпустив, сказав, гроші принесеш".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
04:21
ISW: Україна б’є по Росії зброєю власного виробництва
03:19
Шмигаль у США: Нас запевнили в підтримці законопроєктів
03:14
США наклали вето на прийняття Палестини до Радбезу ООН
02:18
Очільник Пентагону та топгенерал США про допомогу Україні: затягування має наслідки на полі бою
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
оновлюєтьсяЗагроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
Усі новини...