ДАІ за перший квартал "спустила" 1,3 мільярди гривень

Середа, 27 червня 2012, 14:00

Використання 1,3 мільярди гривень ДАІ в 2011 і I кварталі 2012  року не сприяло забезпеченню безпеки дорожнього руху в Україні

Як повідомляють "Коментарі"з посиланням на Рахункову палату, такі результати аудита ефективності використання бюджетних коштів, виділених на функціонування й розвиток ДАІ.

Так, за даними ревізорів, більше 31 млн. грн. бюджетних коштів витрачені ДАІ з порушенням чинного законодавства, ще 36,7 млн. грн. - неефективно.

У рахунковій палаті серед проблем ДАІ назвали "зволікання зі створенням і впровадженням державної цільової програми забезпечення безпеки дорожнього руху, недостатнє забезпечення кадрового ресурсу сучасною технікою",

Серед проблем зазначений і "провал впровадження в 2011 р. національної автоматизованої інформаційної системи департаменту ДАІ, що була профінансована з бюджету в обсязі понад 61 млн. грн".

"Відсутність єдиної автоматизованої інформаційної системи ускладнює рішення проблем у сфері безпеки дорожнього руху", - відзначили в рахунковій палаті.

"Зокрема, відсутнє оперативне забезпечення працівників ДАІ інформацією про реєстрацію й облік транспортних засобів, допуску громадян до управління ними, вживання заходів адміністративного впливу, організації невідкладних дій на місцях ДТП, розшуку викрадених автомобілів і т.д.", - відзначили у відомстві.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...