Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович пояснив, навіщо змінювати Конституцію

Четвер, 28 червня 2012, 10:24

Модернізація Конституції необхідна для наближення України до європейських норм в усіх сферах життя.

Про це йдеться в зверненні президента Віктора Януковича з нагоди Дня Конституції, розміщеному на сайті президента.

"Динамічний розвиток України та світу ставить перед нами нові завдання. Нині забезпечення принципів, гарантованих Основним законом, неможливе без змін в окремих положеннях Конституції", - вважає Янукович.

За його словами, ці зміни мають стати базою для розбудови демократичних інститутів, ефективної судової реформи, розвитку місцевого самоврядування.

Президент підкреслює, що над оновленням Конституції уже працюють найкращі фахівці у галузі права, громадські діячі та авторитетні політики. До роботи Конституційної Асамблеї залучені експерти Венеціанської комісії, Ради Європи та інших міжнародних організацій.

"І сьогодні я закликаю все суспільство, всіх, кому не байдуже майбутнє держави, долучитися до оновлення Основного закону. Незалежно від політичних переконань та симпатій. Адже ця робота - заради майбутнього України", - йдеться у зверненні.

Прес-служба президента також повідомляє, що з нагоди Дня Конституції він поклав квіти до пам’ятників Тарасові Шевченку та Михайлу Грушевському в Києві.

В урочистій церемонії також взяли участь прем’єр Микола Азаров, заступник голови Верховної Ради Адам Мартинюк, секретар РНБО Андрій Клюєв, голова КМДА Олександр Попов, голова Київської ОДА Анатолій Присяжнюк, народні депутати, урядовці, представники адміністрації президента, діячі культури.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування