Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

На саміті ЄНП говорили про санкції до України

Четвер, 28 червня 2012, 19:55

Саміт ЄНП в Брюсселі у четвер обговорив можливість застосування ЄС санкцій до України через ситуацію із політично вмотивованими судовими процесами.

Про це повідомив заступник голови партії "Батьківщина" Григорій Немиря агентству УНІАН в Брюсселі по завершенню саміту ЄНП.

"Частина дискусії стосувалася того, яким чином і чи підтримує опозиція можливе застосування... санкцій, або інших обмежувальних заходів. І я висловився в тому дусі, що такі інструменти мають бути не лише розглянуті, але й застосовані в прив’язці до конкретних часових рамок. І почати застосування таких інструментів важливо по відношенню до найбільш одіозних виконавців політично вмотивованих процесів в Україні. Це стосується і працівників прокуратури, слідчих, і так далі", - сказав Немиря.

Відповідаючи на уточнююче запитання щодо того, чи означає це, що питання можливих санкцій до найвищого керівництва країни не обговорювалося, заступник голови партії "Батьківщина" зазначив, що йшлося про можливе поступове запровадження санкцій: спочатку проти виконавців, а згодом, якщо ситуація не зміниться, - і проти "політиків найвищого рангу".

"Ні в якому разі жоден виступаючий не говорив про санкції до всієї країни, до всіх громадян", - уточнив Немиря.

Він також повідомив, що під час саміту "як і минулого разу на столі в залі засідань був портрет Юлії Тимошенко. Тим самим було підтверджено, що за нею зберігається місце, і про неї не забувають", зазначає сайт Тимошенко.

"Ситуація в Україні обговорювалася з точки зору наближення часу парламентських виборів і відсутності позитивних змін щодо звільнення політичних в’язнів, зокрема, лідера опозиції Юлії Тимошенко. Всі виступаючі підкреслювали, що звільнення і безпосередня участь лідерів опозиції у виборах є одним з ключових критеріїв оцінки парламентських виборів", - сказав Немиря.

Водночас віце-президент ЄНП, депутат Європарламенту Яцек Сарюш-Вольські заявив УНІАН, що в ході саміту високопосадові члени партії обговорили критерії визнання демократичними та легітимними наступних парламентських виборів в Україні.

За його словами, багато виступаючих наголосили на тому, що для визнання українських виборів демократичними важливо не лише те, як вони будуть проведені, але й звільнення ув'язнених зараз представників опозиції.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування