Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Скандальних польських радіоведучих звільнили

П'ятниця, 29 червня 2012, 16:56

Керівники польської радіостанції Radio Eska вирішили розірвати контракт на роботу зі скандальними ведучими програми Poranny WF, які образили українок.

Про це пише Gazeta Wyborcza в п'ятницю з посиланням на власні джерела, повідомляє УНІАН.

"Рішення про звільнення Міхала Фігурського зі штату та розірвання контракту з Кубою Воєвудським вже ухвалене (...) Це ефект дипломатичного скандалу, який викликала їхня програма, в якій вони образили українок", - пише газета.

Власник компанії ZPR, котрій належить Eska Rock, Збігнєв Бенбенек відмовився коментувати виданню звільнення скандальних ведучих, але не виключив, що їхня програма в іншому форматі та в запису, а не прямому ефірі, могла би з’явитися в ефірі восени цього року.

Він відзначив, що рішення про закриття програми, котре правління ухвалило минулого понеділка, швидше за все врятувало радіостанцію від втрати ліцензії на мовлення.

За його словами, польська Національна Рада радіомовлення та телебачення (KRRiT) розгляне справу образливих висловлювань про українок в ефірі Radio Eska наступного тижня.

Як повідомлялося, скандал через образливі слова ведучих Poranny WF про українських хатніх робітниць спалахнув наприкінці минулого тижня після того, як низка організацій та приватних осіб у Польщі подали заяву до прокуратури за їх висловлювання, а МЗС України виступив з вимогою публічних вибачень.

22 червня прокуратура у Варшаві розпочала розслідування за підозрою у ксенофобських висловлюваннях, котрі караються польським законодавством тюремним ув'язненням до 3 років.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування