Українські організатори Євро тепер хочуть провести Олімпіаду

Субота, 30 червня 2012, 23:35

Україна може претендувати на проведення Олімпійських ігор 2022 року після успішного проведення "Євро-2012", вважають українські організатори чемпіонату.

"Мені не віриться, що все підійшло до кінця... Цим успіхом повинна пишатися вся країна", - сказав президент Федерації футболу України Григорій Суркіс журналістам у суботу.

Він повідомив, що в Україні буде проводитися чемпіонат з баскетболу Євробаскет в 2015 році, в Донецьку проводитиметься чемпіонат Європи з легкої атлетики.

"Я думаю, поза всяких сумнівів, шанси на отримання у нас Олімпійських ігор 2022 року як мінімум не знизилися. Планка піднята до такого ступеня та інфраструктура облаштована, що ми сьогодні можемо вважати, що це інвестиція в майбутнє. У тому числі, майбутнє 2022 року", - упевнений президент ФФУ.

Суркіс зазначив, що все буде залежати від плановості інвестування підготовки України до таких масштабних змагань.

"Колосальний успіх. Сьогодні у всіх країнах, в спортивних організаціях, серед членів Міжнародного олімпійського комітету, всі дуже позитивно відгукуються про проведення Євро в Україні. Безперечно, це зміцнює наші позиції і наші плани (з проведення Олімпіади 2022)", - сказав президент Національного олімпійського комітету України Сергій Бубка.

"Це (завершення чемпіонату) викликає серйозну мотивацію до наступних намірів і кроків.... Це дійсно дуже важливий крок для розвитку майбутнього нашої країни", - сказав він.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування