Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко знову просить розглядати касацію без неї

Вівторок, 10 липня 2012, 15:53

Екс-прем'єр Юлія Тимошенко втретє просить Вищий спецсуд з розгляду цивільних та кримінальних справ розглядати її касацію на так званий "газовий" вирок за її відсутності. 

Про відповідну заяву Тимошенко повідомив її захисник, бютівець Сергій Власенко, передає офіційний сайт Тимошенко.

"Незважаючи на абсурдність ситуації, незважаючи на незаконність, ми очікуємо, що післязавтра касаційний суд, незважаючи на третю заяву Юлії Тимошенко, яку вона подала, щоб справа слухалася за її відсутності – це її право, Вищий спеціалізований суд, на моє переконання, відкладе розгляд цієї справи", - сказав Власенко. 

За його словами, це свідчить про навмисне затягування касаційного процесу з боку суду, оскільки "Янукович, як вогню, боїться розгляду справи Юлії Тимошенко у Європейському суді 28 серпня і робить все, незважаючи на її об’єктивний стан здоров'я, щоб всіляко гальмувати розгляд справи у Вищому спеціалізованому суді". 

Як відомо, Вищий спецсуд у січні 2012 року прийняв до розгляду скаргу захисника екс-прем'єра Олександра Плахотнюка на незаконність вироку Печерського районного суду Києва за нібито зловживання службовими повноваженнями під час укладення газових контрактів з Росією у 2009 році. 

Вищий спецсуд повинен був розпочати розгляд скарги 15 травня, але з того часу його засідання переносилися на 26 червня та 12 липня за клопотаннями сторони державного обвинувачення через неможливість Тимошенко бути присутньою на засіданні.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування