Колишні соратники Ющенка вирішили об'єднатися

Середа, 11 липня 2012, 08:31

Колишні соратники Віктора Ющенка створюють об'єднання на базі партії "Українська платформа "Собор"" під головуванням народного депутата Павла Жебрівського.

Про це пише газета Комерсант-Україна.

Так, перший заступник голови партії "Українська платформа "Собор", депутат Анатолій Матвієнко заявив, що його партія почала процес об'єднання правих політичних сил, що не увійшли в альянс, створений на базі партії "Наша Україна" Віктора Ющенка.

"Ми вважаємо, що треба створювати єдину правоцентристську партію. Зараз у переговірному процесі для того, щоб реалізувати цю ідею, бере участь Володимир Огризко  й інші колишні члени НУ",— відзначив він. 

Як відомо, член президії "Нашої України" Володимир Огризко вийшов з партії 5 липня, за два дні до підписання НУ договору з Українською народною партією й Конгресом українських націоналістів про спільну участь у виборах.

Джерело в керівництві УП "Собор" стверджує, що об'єднання правих партій планується офіційно оформити після парламентських виборів.

"Партія не висуватиме виборчий список у загальнодержавному окрузі, передбачається, що такі люди, як Володимир Огризко або Віктор Матчук (колишній член НУ, після виходу з партії склав депутатські повноваження), зможуть балотуватися по округах від УП "Собор", а потім створити групу або фракцію в Раді",— розповів співрозмовник. 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування