Україна ще вирішує, чи оскаржувати європейське рішення по Луценку

Середа, 11 липня 2012, 12:57

Урядовий уповноважений у справах Європейського суду з прав людини Назар Кульчицький допускає, що Україна може відмовитись від оскарження рішення по екс-главі МВС Юрію Луценку.

Про це Кульчицький повідомив Українським Новинам.

За його словами, станом на 11 липня клопотання у справі "Луценко проти України" ще не подано в Велику палату ЄСПЛ.

"У нас є... 3 місяці з моменту рішення. У межах цього строку вивчаються матеріали, приймається рішення про доцільність/недоцільність, готуються матеріали й передаються... Якщо будемо вважати, що є шанси, то ми зробимо це подання. Якщо будемо вважати, що не буде шансів, то такого подання не буде", - зазначив Кульчицький.

При цьому він нагадав, що первинний аналіз рішення ЄСПЛ щодо Луценка показав, що Україна має підстави для його оскарження.

"Але однаково за результатами, після вивчення всіх матеріалів, якщо ми внесемо подання, виходить, ми вважаємо, що підстави є, якщо подання не буде внесено, значить, визнали, що підстав немає", - підкреслив він.

Він також зазначив, що поки рішення ЄСПЛ щодо Луценка не набуло чинності.

Це, за словами Кульчицького, відбудеться тільки з моменту відмови Україні в передачі її клопотання в Велику палату або ж з моменту ухвалення рішення Великої палати за клопотанням України.

Як повідомлялося, 3 липня Європейський суд оголосив своє рішення за скаргою Луценка, відповідно до якого затримка й арешт екс-міністра визнані такими, що порушують Європейську конвенцію про захист прав людини.

Суд також ухвалив, що Україна повинна виплатити екс-міністрові 15 тис. євро як компенсацію морального збитку.

27 лютого суд засудив Луценка до 4 років в'язниці за перевищення повноважень на посаді міністра.

Він перебуває під арештом з 26 грудня 2010 року.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування