Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Харкові лікаря Хармса проганяють подалі від "цирку" Тимошенко

Середа, 11 липня 2012, 13:03

У Харкові активісти "Молодих регіонів" пікетували готель "Чічіков", де мешкає німецький лікар Юлії Тимошенко Лутц Хармс.

Як повідомляє УНІАН, у пікетах, які проходили в вівторок ввечері та в середу зранку на вулиці Гоголя, брали участь близько 15 молодих людей.

Учасники акції були одягнені у білі футболки з зображенням Хармса та написами "Любой каприз за ваши деньги", "Утром деньги – днем болезнь. Днем деньги – вечером болезнь".

Вони також тримали плакати з написами англійською та російською мовами "Доктор Хармс – пора в институт учиться лечить", "Доктор Хармс, кого вы лечите".

Молоді люди підготували для Хармса маленький велосипед і мають намір вручити його медику "на знак того, що він повинен повернутися у Німеччину".

За словами Романа Добрянського, помічника депутата Харківської міськради від Партії регіонів Максима Мусєєва, учасники акції закликають Хармса повернутися в Німеччину.

"Ми пропонуємо доктору Хамсу їхати в Німеччину, займатися клінікою "Шаріте" і лікувати хворих, які цього потребують, а не тих, хто тут влаштовує цирк", - сказав Добрянський.

Учасники акції наголосили, що своїми діями Тимошенко та Хармс "плямують репутацію української медицини". На їхню думку, через таку ситуацію "складається враження, що українські спеціалісти ні на що не здатні".

Вони висловили обурення тим, що більше двох місяців триває лікування Тимошенко у Центральній клінічній лікарні "Укрзалізниці" в Харкові, однак громадськість і досі не знає діагнозу екс-прем’єра.

Згодом голова харківської облорганізації "Молоді регіони" Анастасія Кобець спростувала участь її організації в цій та інших акціях. Вона додала, що якщо члени "Молодих регіонів" присутні на таких заходах, то це – "їхня особиста громадянська позиція".

Тим часом, захисник Тимошенко Сергій Власенко повідомив, що Хармс у середу летить із Харкова, від'їзд є плановим і не пов'язаний із заявами українських лікарів про відсутність динаміки в лікуванні Тимошенко.

Власенко зазначив, що Хармс забере з собою результати останнього обстеження Тимошенко в Німеччину. За даними захисника, у клініці "Шаріте" відбудеться консиліум лікарів, які обговорять результати обстеження Тимошенко.

Поки Власенко не володіє інформацією про результати обстеження.

На його думку наступний лікар для Тимошенко з клініки "Шаріте" прибуде в Харків протягом тижня.

"Хармс залишив усі графіки лікування. Якщо буде термінова необхідність, то прибудуть раніше", - цитує Власенка "Обком".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...