У Тимошенко прогнозують, що касацію не захочуть розглядати без Тимошенко

Середа, 11 липня 2012, 14:50

Розгляд касаційної скарги по газовій справі Юлії Тимошенко у четвер, швидше за все, знову перенесуть на 24 або 26 липня.

Такий прогноз зробив захисник екс-прем'єра Олександр Плахотнюк на прес-конференції, пише ЛІГАБізнесІнформ.

"Напевно, уже можна робити ставки на те, що відбудеться завтра. Враховуючи призначення судом міста Харкова наступної дати слухання справи по ЄЕСУ, я думаю, що, швидше за все, завтра будуть перенесені слухання Вищим спеціалізованим судом", - сказав він.

"Наступна дата буде або 24 липня, або 26 липня, тому що це найближчі дні, у які ВСУ може слухати справу після слухання в Харкову справи по ЄЕСУ", - додав адвокат.

Плахотнюк відзначив, що вже неодноразово спостерігалися такі взаємозалежні розгляди справ ВСУ в Києві по газовій справі й судом міста Харкова по ЄЕСУ.

Він звернув увагу на те, що при цьому розгляд справи у ВСУ увесь час гальмується.

Плахотнюк підкреслив, що Тимошенко неодноразово направляла свої заяви із проханням розглядати справу за її відсутності. Проте, саме неможливістю доставити її до суду прокуратура щораз пояснює своє прохання перенести судове засідання. 

Захисник екс-прем'єра продемонстрував журналістам направлений захисникам виклик на засідання ВСУ, у якому зазначено, що їх участь у такому судовому засіданні необов'язкова.

Адвокат підкреслив, що в такому випадку тим більше необов'язковою є участь у цьому судовому засіданні Тимошенко, враховуючи її заяви.

Захисник підкреслив, що розгляд даної справи затягується, оскільки або остаточне рішення по ній ще не прийняте, або хтось хоче не перешкодити передачі справи Тимошенко в Європейський суд із прав людини. 

Плахотнюк також підкреслив, що судовий розгляд кримінальної справи в Харкові без участі Тимошенко неможливий, і з ним якраз квапляться.

Він також заявив, що результати призначеної судово-медичної експертизи стану здоров'я Тимошенко не можуть бути підставою того, щоб примусово доставити її до суду. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування