Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Помічник Путіна: по газу навряд щось підпишуть, але поговорять багато про що

Середа, 11 липня 2012, 16:05

Угоди щодо газової тематики навряд чи будуть підписані за підсумками засідання російсько-української міждержавної комісії в Ялті 12 липня.

Про це заявив помічник президента РФ Юрій Ушаков на брифінгу в середу, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Газова тематика, звісно, буде присутня (на переговорах), але поки документи не підготовані, тож я й не думаю, що їх удасться узгодити за години, що залишилися", - сказав він.

Ушаков зазначив, що, незважаючи на розбіжності по деяких аспектах газової теми - таких як ціна й обсяг купованого Україною газу, - сторони продовжують планомірну роботу над формуванням правової бази, яка виведе взаємодію в цьому напрямку на вищий рівень.

За його словами, президенти Володимир Путін і Віктор Янукович докладно обговорять можливості й перспективи вирішення цього завдання найближчим часом і, насамперед, у світлі підготовки нового повномасштабного договору про розширення співпраці в газовій сфері.

Також мова йтиме про виконання домовленості між "Газпромом" і "Нафтогазом України" про спільне освоєння структури Паласу на шельфі Чорного моря.

Говорячи про співпрацю у сфері енергетики, Ушаков зазначив, що серйозна практична віддача очікується від реалізації проекту з забезпечення паралельної роботи Об'єднаних енергосистем України і Єдиних енергосистем Росії - відповідна міжурядова угода перебуває на стадії узгодження.

Помічник Путіна додав, що президенти докладно розглянуть тематику двосторонньої взаємодії у сфері використання мирного атома.

За його словами, меморандум між ГК "Росатом" і Міненергетики України про інтеграцію й співпраці, що готується до підписання на засіданні міждержкомісії, передбачає створення двох спільних холдингів – у сфері ядерного паливного циклу й енергетичного машинобудування.

У цілому, за даними Ушакова, до підписання за підсумками міждержкомісії підготовано понад 10 документів.

Серед них: спільна заява з питань делімітації морських просторів у Азовському й Чорному морях і Керченській протоці, міжурядова угода про взаємодію при попередженні надзвичайних ситуацій, пов'язаних із діяльністю військових формувань Чорноморського флоту РФ на території України, міжурядовий меморандум про боротьбу з тероризмом і інші.

Найпильнішу увагу, додав Ушаков, буде приділено зміцненню міжрегіональних і прикордонних зв'язків.

Також буде порушена тематика розширення автопасажирської поромної переправи між портами Кавказ-Крим, де пасажиропотік і вантажоперевезення у 2012 році виросли на 20%.

Поговорять президенти й про міжнародні проблеми, у т.ч. придністровську.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування