Янукович просить політиків не спекулювати на Конституції

Середа, 11 липня 2012, 16:47

Президент Віктор Янукович сподівається, що вітчизняному політикуму вистачить мудрості не спекулювати на питаннях вдосконалення Конституції, а взяти участь у роботі Конституційної Асамблеї.

Про це він заявив під час неформальної зустрічі з Клубом головних редакторів країн СНД, Балтії та Грузії, повідомляє прес-служба президента.

"Сподіваюся, у наших політиків вистачить мудрості більше не спекулювати на конституційних питаннях і підтримати цю роботу на початковому етапі", - сказав Янукович.

Президент зауважив: ні для кого не секрет, що українська Конституція нерідко ставала "заручником політичної боротьби".

Але тепер назріла необхідність її модернізації, відповідно до наших зобов’язань перед Радою Європи та для успішної реалізації реформ, які частково торкаються деяких положень Основного закону, переказує його прес-служба.

Як відомо, у середу КС визнав неконституційним намір опозиції позбавити президента недоторканності.

Він також запевнив, що реалізація реформ, спрямованих на покращення соціально-економічної ситуації в Україні, буде активно продовжуватися.

Янукович нагадав, що у 2010 році українська влада оголосила про початок реалізації "амбітної програми" модернізації та економічних реформ, яка тісно пов’язана також із реформуванням соціальної сфери.

"Я готовий визнати, що зміни йдуть не так швидко, як хотілося б, і ми розуміємо, що для цього є різні суб’єктивні фактори, але загалом динаміка позитивна", - зазначив Янукович.

"Немає жодних сумнівів, що ми ці реформи будемо продовжувати і далі їх поглиблювати", - додав президент.

Янукович також заявив, що повноцінна імплементація антикорупційного законодавства дозволить створити ефективні механізми боротьби з корупцією в Україні.

"Переконаний, що крок за кроком ми подолаємо тіньову економіку і сформуємо сучасний, чесний державний менеджмент", - наголосив глава держави.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування