Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Син Щербаня: Убивця знає замовників і буде говорити

Четвер, 12 липня 2012, 10:08

Син убитого депутата Євгена Щербаня Руслан вважає, що в смерті його батька фатальну роль зіграли гроші й вплив.

Про це він сказав в інтерв'ю газеті Комсомольська правда в Україні.

"Сьогодні я можу робити мотивовані висновки про те, що основна причина вбивства була економічна. Активно займаючись бізнесом, мій батько розвивав Донбас, він жив цим регіоном і захищав його економіку від впливу ззовні", - сказав він.

"Але й політичні мотиви, безумовно, були присутні. Батько був невигідний владі, коли за прем'єрським кермом стояв Павло Лазаренко. Тому що Євген Щербань був дуже впливовою фігурою, він прагнув влади й уже при владі був. У парламенті в нього найбільша фракція - ліберально-демократична", - пояснив Щербань-молодший.

"Коли в 2003 році я говорив, що вбивство було тільки політичним, я ще не мав такого досвіду, що маю зараз, коли сам став політиком, депутатом Донецької обласної ради. Тоді я мислив дещо однобоко, а зараз свої висновки зробив: фатальну роль зіграли й гроші, і вплив", - додав він. 

За його словами, він знав, що в його батька"були конфлікти з Павлом Лазаренком і Юлією Тимошенко".

"Вони багато сперечалися. З Лазаренком батько дуже часто намагався зустрітися, і я пам'ятаю, що ці зустрічі закінчувалися недобре", - сказав він.

"Юлію Тимошенко я теж прекрасно знав, бачив, як вона часто приїжджала до батька. Дискусії між ними відбувалися й в офісах, і в обласній адміністрації. Батько був опонентом Тимошенко в бізнесі...Я особисто був присутній при розбіжностях між Тимошенко й моїм батьком", - сказав він.

Щербань-молодший також упевнений, що виконавець убивства його батька Вадим Болотських, що на суді в 2003 року не назвав замовників, знає їх.

"Я думаю, що він знає замовників і буде говорити про це. Насправді ця людина далеко не так проста, як намагався представити себе на суді. Імовірно, тоді йому щось за це обіцяли".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування