Прокурори вважають, що Тимошенко вже не здатна на адекватні рішення?

Четвер, 12 липня 2012, 12:24

Прокурор Оксана Дрогобицька вважає, що в листах Юлії Тимошенко немає чіткої відмови від участі в судовому процесі.

Відповідаючи на запитання журналістів, вона сказала, що засідання Вищого спецсуду перенесено у зв’язку з тим, що він не отримав належної інформації щодо стану здоров’я Тимошенко.

На запитання, чому прокурори не зважають на прохання Тимошенко провести суд без неї, прокурор завила:

"Якщо прочитати дослівно всі три заяви Тимошенко, в жодній з них не зазначена її категорична відмова слухати її справу без неї".

Дрогобицька не пояснила журналістам, що саме має написати Тимошенко, щоб прокурори зважили на її прохання розглядати касацію без неї.

Натомість вона заявила, що оскільки Тимошенко перебуває в лікарні і це пригнічує її стан, вона не може ухвалити об’єктивне рішення про її участь у судовому процесі.

"З огляду на те, що вона перебуває і лікарні, ми вважаємо, що вона не може повністю скористатися своїм правом у визначенні, чи брати участь у процесі, чи ні", - заявила вона.

"Давайте подумаємо: от ви перебуваєте в лікарні – чи не буде ця обставина на вас тиснути?", - запитала прокурор.

На зауваження журналістів, що перебування в колонії ще більше пригнічуватиме Тимошенко, ніж перебування в лікарні, Дрогобицька не відреагувала.

Прокурор іще раз наголосила, що суд чекатиме результатів харківської експертизи про стан здоров’я Тимошенко і її здатність бути на засіданнях суду.

"Українська правда"

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування