Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Харкові продовжують рубати парк, побили правозахисника

П'ятниця, 13 липня 2012, 11:29

У харківському парку Горького триває вирубка дерев і будівництво, у четвер робітники побили там правозахисника Євгена Соловйова і ще одного активіста "Зеленого фронту".

Про це повідомляє рух "Зелений фронт".

Відео "Зеленого фронту

"Глобальна вирубка повсюдно. Рубають і далі вздовж знесеного паркану!", - повідомив у четвер сайт – і на 18.30 у парку зібралося досить багато активістів "Зеленого фронту". Була викликана міліція на інші вирубані ділянки, повідомляє рух. 

Правозахисник Євген Соловйов і журналіст Ігор Гуденко "відправилися до місця нелегальних будівельних робіт".

Фото Ігоря Гуденка, "Зелений фронт"

"Близько 20:00 12 липня побили активістів "Зеленого фронту", які перешкоджали незаконній вирубці дерев. Євгена Соловйова забрала "швидка", - заявляє рух.

Правозахисник Євген Соловйов, побитий робітниками

"Активісти обстежували одну з ділянок, на якій сьогодні (12 липня) проходила вирубка. Ігор Гуденко знімав відео", - пояснює "Зелений фронт".

 

"Робітники, які заливали бетонний фундамент під футбольні поля, поводилися з ними агресивно, вимагали, щоб вони забралися. Конфлікт переріс у бійку – четверо робочих стали бити Соловйова, а інші погналися за Гуденком, щоб відібрати камеру, на яку Гуденко зняв початок конфлікту", - говориться в повідомленні.

За даними руху, Гуденко, рятуючи відеоматеріали, відбіг від місця бійки, а "побитого Соловйова робітники кинули на землі".

За цим фактом була викликана міліція й швидка, які прибули потягом півгодини (міліція була викликана раніше).

 

Соловйову медики на шию одягли бандаж, поклали на носилки й відвезли в лікарню невідкладної допомоги.

Як повідомила "Українській правді" харківська журналістка, уночі в парку чергували активісти, вранці вони змінилися, у п'ятницю очікується проведення експертизи.

За даними журналістки, невідкладна допомога не дала висновку про травми правозахисника, побитого робітниками.

Вона також повідомила, що, за непідтвердженою інформацією, парк вирубують не під футбольні поля й не під дорожні розв'язки, як говорили городянам, а під особняки приватних осіб, приватні готелі чи ресторани. Така інформація ходить між харків'янами, є й плани забудови.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування