Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Українські медики просять ВООЗ розібратися, чи не симулює Тимошенко

П'ятниця, 13 липня 2012, 12:29

Голова Української Федерації роботодавців охорони здоров'я Володимир Загородній звернувся до ВООЗ з вимогою дати оцінку неналежному лікуванню Юлії Тимошенко лікарями клініки "Шаріте".  

Про це йдеться у відкритому листі українських медиків, повідомляє УНІАН.

Згідно з листом, останнім часом суспільний інтерес прикутий до питання здоров’я та лікування Тимошенко, чим займаються лікарі німецької клініки "Шаріте", однак інформація про хворобу Тимошенко "закрита для суспільства, а остаточні терміни одужання не називаються".

"У той же час, твердження про "не закінчений курс лікування" дозволяє Юлії Тимошенко ухилятися від участі в судових засіданнях. Ми в жодному випадку не ставимо під сумнів професійність лікарів клініки. Проте, тривале лікування викликає чимало запитань: чи не симулює пацієнтка ознаки хвороби з умисною метою – уникнути суду? Чи виконує усі настанови лікарів? Чи не були введені лікарі "Шаріте" в оману стороною захисту та пацієнткою? Чи не вводять вони в оману органи юстиції та українське суспільство?", йдеться в листі.

Він додав, що українські медики поважають право на дотримання лікарської таємниці, проте вважають, "що в даному випадку суспільний інтерес в отриманні інформації переважає право на приватність публічного політика".

"Українська медична громадськість, якій Юлія Тимошенко, по суті, висловила недовіру і звернулася по допомогу до німецьких лікарів, має право знати про те, чому її не вдалося поставити на ноги упродовж 5 місяців і чи не перебуває вона у змові з німецькими лікарями. Арбітром у цій справі може виступити ВООЗ, як міжнародна організація з бездоганною репутацією", - відзначили в листі та побажали Тимошенко "якнайшвидшого одужання".

Як відомо, 9 липня члени Харківського медичного товариства висловили занепокоєння відсутністю позитивної динаміки у лікуванні Тимошенко. Вони запропонували німецькому лікарю Лутцу Хармс, який лікує Тимошенко, взяти участь у діалозі та обговорити можливість надання місцевими спеціалістами допомоги у лікуванні екс-прем’єра. Однак згодом харківські медики відзначили, що під час діалогу вони отримали від Хармса "дивні відповіді".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування