Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Держагенцію використовують як зливний бачок проти опозиції?

П'ятниця, 13 липня 2012, 13:13

Державне інформаційне агентство Укрінформ використовують в інформаційній кампанії у справі екс-прем'єра Юлії Тимошенко.

Так, напередодні саме це агентство перше і з посиланням на джерело оприлюднило інформацію про те, що в палаті екс-прем'єра Юлії Тимошенко знайдені неприйняті нею ліки.

У п'ятницю воно з посиланням на маловідомий інтернет-ресурс "Відео Новин" розмістило новину про те, що в інтернеті з'явилися обвинувачення в причетності нардепа Сергія Власенка до контрабанди з Афганістану в Україну.

У матеріалі Власенку приписують причетність до контрабанди культурних цінностей і спробі організації контрабандного вивозу дорогоцінних каменів з Афганістану в Україну.

"Про це свідчать копії офіційних документів, що перебувають у розпорядженні редакції "Відео Новин",- повідомляє інтернет-ресурс, при цьому розмістивши фото документів.

Зокрема мова йде про звернення начальника управління з особливо тяжких злочинах відділу боротьби з незаконним обігом заборонених речовин Міністерства внутрішніх справ республіки Афганістан Саіда Гаффора в Інтерпол.

"Громадянин України Сергій Власенко, який кілька разів бував в Афганістані, зустрічався з керівництвом компанії "Афган Імералд". Темою переговорів є контрабандний вивіз дорогоцінних каменів з Афганістану. Власенко відмовився від легального відправлення дорогоцінних виробів", - цитує сайт доповідну начальника управління.

Унизу новини агентство прописало гіперпосилання видання й додало, що "вживає спроби з'ясувати правдивість інформації, розміщеної videonews.com.ua, у самого Сергія Власенка".

"Українська правда" також намагається зв'язатися із Власенком й перевірити достовірність інформації в інших джерелах.

У посольстві Афганістану в Києві "Українській правді" повідомили, що не можуть встановити справжність цих документи.

Сайт "Відео Новин" зареєстрований на головного редактора Олега Карпінцева, і за деякою інформацією, належить двом політтехнологам Семену Уралову й Володимиру Петрову.

За даними Liveinternet, середня кількість відвідувачів сайту на добу становить близько 1 - 1,5 тисяч осіб.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування