Ремонт доріг: покращення для обраних і закупівлі в "наближених"

П'ятниця, 13 липня 2012, 15:26

З держбюджету цього року виділили сотні мільйонів гривень на ремонт доріг, і замовлення на них отримали компанії, близькі до держчиновників та депутатів різних рівнів.

Про це пише "Тиждень".

Так, нагадує видання, на ремонт 27 кілометрів дороги до мисливських угідь Віктора Януковича в Сухолуччі виділили 68,69 млн грн. А у Донецьку дорогу на вулиці, де живе дружина президента, відремонтують за 8,2 млн грн.

На ремонт дороги до села Плюти (Київська область), куди їздить міністр юстиції Олександр Лавринович, виділили 25,56 млн грн. Серед сусідів Лавриновича – один із суддів Печерського суду та екс-голова Секретаріату президента Олег Рибачук.

В Одесі виділили 2,05 млн гривень на ремонт "не більше 500 метрів" дороги, яка веде від палацу "регіонала" Сергія Ківалова до п’ятизіркового готельно-оздоровчого комплексу Maristella Club, який приписують родині нардепа Юрія Крука. На цьому шляху розташована також земельна ділянка, яку орендує "регіонал" Василь Хмельницький.

Підряд на ремонт цієї ділянки отримав "Ростдорстрой" – фірма з бізнес-угрупування голови фракції ПР в Одеській міськраді Геннадія Труханова та члена цієї фракції Юрія Шумахера.

3,5 млн грн на ремонт доріг у селі Нові Петрівці, де знаходиться резиденція "Межигір’я", отримала фірма екс-голова служби доріг (2005-2007) Миколи Скоростецького.

Корпорація "Альтком", власниками якої є донецькі бізнесмени Олександр Тисленко та Сергій Павлічев та яку приписують до сфери впливу Бориса Колеснікова, в рамках програми з підготовки до Євро-2012 з 2008 року отримала підряди на суму 11,94 млрд грн.

Цього року "Альткому" виділили 102,52 млн грн на реконструкцію трьох ділянок дороги Знам’янка – Луганськ – Ізварине загальною довжиною 5,5 км та 255,64 млн грн на реконструкцію трьох ділянок загальною довжиною 6,2 км (тож середня вартість робіт – 41,23 млн грн/км).

Ще"Альтком" отримав 471,34 млн грн. на реконструкцію кількох ділянок дороги Київ – Харків – Довжанський (на Ростов-на-Дону) в обхід міста Лубни. І 265 млн грн фірма отримає на реконструкцію автодороги Запоріжжя – Донецьк (обхід Донецька, четверта черга).

Фірмі, акціонерами якої є екс-міністр транспорту Леонід Костюченко, а також Сергій Костюченко, який раніше очолював Дніпропетровську службу автодоріг та був секретарем Дніпропетровської міськради, у травні виділили 439 млн грн.

Разом із іншим підрядником вони повинні збудувати автодорогу Знам’янка - Луганськ - Ізварине (на Волгоград) на ділянці обходу Дніпропетровська (5,7 км) на суму 504,15 млн грн. Відтак середня вартість будівництва 1 км дороги без врахування споруд – близько 48 млн грн.

Заступник міністра інфраструктури Костянтин Єфіменко та головний тренер української збірної з мотокросу Сергій Пащинський за 24 мільйони відремонтують дороги в Бучі та Білій Церкві (Київська область).

А у Харкові фірма призначеного у 2010 році радника Геннадія Кернеса Володимира Чумакова отримала у квітні 19,22 млн грн на ремонт вулиці.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...