Суд над Луценком перенесли на день, коли його мали лікувати

П'ятниця, 13 липня 2012, 16:03

Суд у справі Юрія Луценка перенесено на 17 липня 9-15 ранку.

Таке рішення ухвалила суддя Ганна Медушевська.

Слід наголосити, що перед цим Юрій Луценко просив врахувати його інтереси і не призначати на 17 число засідання, оскільки в цей день йому мають надати медичну допомогу.

"Я прошу вас не призначати засідання на цей день, оскільки на цей день мені призначено надання медичної допомоги. Якщо ви знову відмовите мені в цьому праві, ви можете не дочекатися кінця судового процесу", - сказав він.

Як відомо, це вже другий раз, коли суддя призначає засідання на день, коли Луценку мали надати медичну допомогу.

У п’ятницю суд завершив слухати свідчення підсудних Олега Павленова та Володимира Тарасенка. Обидва вказали на законність своїх дій, погодження їх з Генпрокуратурою, зокрема, зі слідчим у справі отруєння Ющенка Галиною Климович.

Також обоє підтвердили, що на них чинився тиск слідчим Войченком і їм фактично пропонували дати свідчення проти Луценка в обмін на не порушення справи проти них.

"Ми зустрілися з Павленовим 31 грудня, і я йому сказав – у нас є два варіанти: поганий – нас посадять, і ще гірший – ми поступимося совістю", - сказав Тарасенко.

Крім того, Тарасенко повідомив, що перед ухваленням постанови він отримав документи від Олексія Донського щодо нової інформації по Давиденку.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...