В Опозиції закликають голодувальників не викликати аплодисментів Януковича

П'ятниця, 13 липня 2012, 16:08

Один з ініціаторів депутатського голодування під "Українським домом" нунсівець В'ячеслав Кириленко заявляє, що нинішні голодувальники повинні особисто приймати рішення про згортання акції протесту.  

Про це він сказав у коментарі "Українській правді".

"Я, звісно, підтримую рішення опозиції, що активісти мають припинити голодування, бо мова йде про життя людей. Але я знаю, що людина, яка почала голодувати, рішення про припинення голодування може прийняти винятково сама. Я це знаю з досвіду 90-го року. Тому тут щось диктувати хлопцям і дівчатам складно", - сказав Кириленко.

Він наголосив, що "зараз вони мають усі підстави за станом здоров'я припинити голодування".

Кириленко закликав "не розділяти об'єднану опозицію і громадськість, бо це одне ціле".

"Ми одне ціле, і у нас спільний ворог – режим Януковича. Нам спільно треба боротися за українську мову і проти режиму Януковича. Якщо ми будемо виставляти один проти одного претензії, то тільки викликатимемо аплодисменти у Януковича", - сказав він.

Депутат наголосив, що не збирається їхати з України до виборів, бо "зараз не час відпочивати".

"Я нікуди не їхатиму до завершення виборчої кампанії, скільки потрібно буду в Києві, виїжджатиму в регіони. А в понеділок вийду на акцію "Україна проти Януковича". Ще невідомо, де вона буде, і як має проти, але я буду присутній там, де ухвалить рішення бути Об’єднана опозиція", - сказав він.

Кириленко вважає, що "акція "Україна без Януковича" є "найпотужнішим інструментом захистити не тільки мову, але і державу, і демократію".  

У свою чергу голова ради Об'єднаної опозиції Арсеній Яценюк наголосив, що він "був проти того, щоб біля Українського дому розпочали голодувати молоді люди".

"Депутати голодувати можуть. А діти не повинні цього робити. Тому ми закликали їх припинити голодування. Ми розуміли, що після того, як підписання закону було зупинено через дії опозиції та громадськості, біля Українського дому, вже не буде ніяких подій. Молоді люди тільки втрачатимуть здоров’я", - сказав Яценюк.

Тим часом, один з авторів мовного законопроекту регіонал Вадим Колесніченко, досі не розуміє, звідки взялися мовні протести.

"Я їм співчуваю цим голодувальникам двічі. Перше, бо вони жертвують здоров'ям, і друге, бо вони не розуміють української мови і не читали законопроект. Якби вони його читали, що знали б що роблять дурницю. Мене просто дивує, наскільки можна брехати і казати те, про що в законопроекті не написано", - сказав він.

Водночас, як з'ясувалося, замість роботи у комітетах і фракціях (яка затверджена Верховною радою на цей тиждень), Колесніченко поїхав у Крим та планує відвідати регіони.

"Я зараз в славному місті-герої Севастополі, у себе вдома. Це моя відпустка. Я зустрічаюсь з людьми, з мешканцями нашого міста Криму, продовжую їздити по Україні, пояснюю людям смисл і цінність цього закону. У мене все розписано. Найближчим часом відвідаю Вінницю, Полтаву, Запоріжжя, Донецьк", - підсумував він.

Як відомо, 3 липня верховна Рада ухвалила у другому читанні "мовний" законопроект, одним з авторів якого є Вадим Колесніченко. Після цього, п'ять депутатів від "За Україну" (в числі яких був Кириленко) оголосили безстрокове голодування на знак протесту проти прийняття мовного закону. Однак 6 липня депутати згорнули свою акцію.

Після цього на акцію проти закону про мови вийшли громадяни, які також оголосили  голодування, яке ще триває.

Українська правда. Київ 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
09:06
Інтерв'юВ.о. міністра спорту: Якщо взяти абсолютне значення, то кількість заброньованих футболістів – це невелика частина
08:58
Сили оборони вперше знищили стратегічний бомбардувальник РФ – носій ракет Х-22
08:55
фото, доповнено Ракетний удар росіян: у Дніпрі 2 загиблих, у Синельниковому – 6, серед них 2 дітей
08:32
Росіяни намагаються прорвати оборону ЗСУ на 6-ти напрямках: за добу 82 боєзіткнення
08:17
Речницю Сил оборони півдня Гуменюк звільнили
08:14
ЗСУ знешкодили ще 870 окупантів, знищили 9 танків та 21 артсистему – Генштаб
08:14
Туск закликав фермерів зупинити блокаду кордону України: "Вирішується доля війни"
07:43
CNN: США не підтримали Ізраїль, який вдарив у відповідь по Ірану
07:10
фото, відео, доповнено У Росії впав бомбардувальник-ракетоносець Ту-22М3
06:25
У Дніпрі влучання: горить багатоповерхівка, дев'ятеро постраждалих. В області загинула жінка
Усі новини...