Азаров розказав Кваснєвському, як український суд дбає про Тимошенко

П'ятниця, 13 липня 2012, 17:03

Прем'єр-міністр Микола Азаров провів зустріч зі спостерігачами від Європейського парламенту в Україні - колишнім президентом Польщі Олександром Кваснєвським і екс-президентом Європарламенту Патріком Коксом.

Як повідомили Інтерфакс-Україна у Кабміні, мета візиту представників Європарламенту до України - моніторинг судових засідань у справах ув'язнених українських опозиціонерів і екс-чиновників.

"Ви займаєтеся важкою, емоційно складною справою. Для нас дуже важлива ваша об'єктивна і неупереджена оцінка. Ми прекрасно розуміємо, що для таких оцінок ви маєте володіти всією повнотою інформації. Саме тому ми намагаємося максимально забезпечити вам можливість ознайомитися з цією інформацією", - сказав під час зустрічі Азаров.

Як повідомив Кокс, спостерігачі зустрічалися з представниками багатьох неурядових організацій, які поінформували їх про позитивні зміни в житті України.

"Вони додали оптимізму в наше сприйняття поточної ситуації і допомогли нам зробити збалансовану оцінку", - зазначив він.

Крім того, спостерігачі отримали пояснення стосовно трьох переносів розгляду апеляції у справі екс-прем'єра Юлії Тимошенко у Вищому Спеціальному суді України.

Як заявили у Кабміні, вони не відбулися у зв'язку з її неявкою на судові засідання, оскільки їй знадобився додатковий час на медобстеження. Український прем'єр звернув увагу спостерігачів на те, що вимога особистої присутності Тимошенко при розгляді апеляції містилася в остаточному рішенні Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ).

"Як ви бачите, для нас немає заборонених тем. Ми відкриті з усіх питань. Це стосується і медичних консультацій, і присутності європейських представників на судовому процесі. Але ми чітко розділяємо зобов'язання перед міжнародним співтовариством щодо нашої відкритості, з одного боку, і процедурно-процесуальні моменти - з іншого", - підсумував Азаров.

Зранку Кваснєвський і Кокс побували у суді над Луценком, і пішли без коментарів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування