Прикордонника вхопили на хабарі 40 тисяч - і відпустили під заставу

Понеділок, 16 липня 2012, 17:32

Працівника Державної прикордонної служби 13 липня затримали при отриманні хабара у розмірі 40 тисяч гривень.

Як повідомляє прес-центр Служби безпеки України, це був один із заступників начальника Управління тилового забезпечення ДЗ ДПС.

Загалом СБУ викрила "корупційну схему вимагання та одержання хабарів військовими службовими особами Державної прикордонної служби України від представників комерційних структур, що постачають продукти харчування для потреб ДПС України".

Як встановили оперативники, посадовці запровадили механізм, що дозволяє перемогти на тендерах структурних підрозділів ДПС "визначеним комерційним структурам, які погодились давати так звані "відкати" у розмірі від 5% до 20% від суми, на яку здійснюються поставки конкретного виду продуктів харчування".

13 липня "під час одержання від підприємця чергової суми хабара у розмірі 40 тис. грн. затримано одного із заступників начальника Управління тилового забезпечення ДЗ ДПС України".

"Загальна сума хабара, яку вимагав посадовець, була визначена у розмірі 210 тис. грн.", - зазначає СБУ

За матеріалами СБУ прокуратура Центрального регіону з нагляду за додержанням законів у воєнній сфері порушила стосовно прикордонника кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України. Триває слідство.

Між тим, джерела в СБУ повідомили журналісту "Української правди", що 16 липня Печерський суд відпустив хабарника під заставу 40 800 гривень.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування