В Єгипті протестуючі пасажири пустили під укіс поїзд

Вівторок, 17 липня 2012, 20:59

Поблизу Каїра зійшов з рейок і загорівся пасажирський поїзд: більше 70 постраждали.

Крах швидкого пасажирського поїзда у вівторок на південь від столиці Єгипту спровокували пасажири іншого поїзда, які протестували на залізничних шляхах, заявив інформаційному агентству "Аль-Ахрам" представник Управління залізниць Єгипту.

Пізніше міністерство охорони здоров'я Єгипту повідомило, що в результаті аварії швидкого пасажирського поїзда на південь від столиці Єгипту загиблих немає, передає офіційне єгипетське інформагентство МЕНА.

У районі катастрофи працюють рятувальники і пожежники.

Як повідомило джерело в Управлінні, катастрофа сталася з вини пасажирів іншого поїзда, який за кілька хвилин до аварії зупинився на залізничній станції, щоб пропустити швидкий.

Не згодні з зупинкою пасажири, вийшли з вагонів і поклали на шляху обрізки шпал. Саме через зіткнення зі сторонніми предметами на шляхах поїзд Каїр-Сохаг зійшов з рейок і загорівся.

Залізничний транспорт користується великою популярністю у Єгипті завдяки своїй доступності. Проте через недостатню модернізації залізничного транспорту та інфраструктури часто відбуваються аварії, в тому числі, з людськими жертвами.

Найбільша в історії Єгипту залізнична катастрофа сталася в 2002 році, коли в результаті пожежі в переповненому поїзді загинули 360 осіб.

РИА Новости

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування