Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Залізниця планує перейти на електроні квитки в жовтні

Середа, 18 липня 2012, 13:01

Державна адміністрація залізничного транспорту "Укрзалізниця" планує у жовтні завершити роботу з переходу на продаж електронних пасажирських квитків.

Про це на брифінгу 18 липня заявив гендиректор "Укрзалізниці" Володимир Козак, повідомляють "Українські новини".

"Сьогодні закінчується вже практично робота з Податковою адміністрацією, і ми очікуємо, що в жовтні місяці ми підемо від бланків строгої звітності й повністю перейдемо на електронні квитки", - сказав він.

Козак додав, що в червні 2012 року "Укрзалізниця" продала близько 200 тисяч електронних квитків, що становить 3,2% від загального обсягу продажів.

При цьому в червні 2011 року українські пасажири придбали близько 100 тисяч електронних квитків.

Разом з тим "Укрзалізниця" закликає відпочиваючих заздалегідь купувати залізничні квитки з Криму для забезпечення логістики пасажирських перевезень, повідомляє УНІАН. 

"Щоб аналізувати пасажирський потік і своєчасно виконати досилання потягів до Криму, ми закликаємо купувати квитки з Криму заздалегідь. Ми бачитимемо, який попит є і скільки необхідно задіяти потягів і вагонів, щоб забезпечити перевезення", - сказав Козак.

Як відомо, запровадження електронних квитків "Укрзалізниця" почала 22 грудня 2008 року, коли пасажирам надали можливість бронювання місць у вагонах поїздів в інтернеті з подальшим оформленням квитка в касі.

30 березня 2010 року "Укрзалізниця" ввела оформлення й оплату квитка в інтернеті з подальшим друком квитка в касі (всі квитки друкуються на бланках строгої звітності).

23 вересня 2010 року "Укрзалізниця" почала останній етап із впровадження електронних квитків – дозволила посадку з таким квитком у 5 вагонах поїзда №165/166 "Дніпропетровськ – Київ" без попереднього його обміну на звичайний у касі.

Електронний квиток – це забезпечений штрих-кодом звичайний квиток, який після оформлення (із зазначенням прізвища, імені та по батькові) й оплати в інтернеті можна роздрукувати і використати при посадці в поїзд.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...