Лутковська відмовилась говорити про порушення від Януковича

Середа, 18 липня 2012, 13:40

Омбудсман Валерія Лутковська відмовилась коментувати можливе порушення президентом Віктором Януковичем презумпції невинуватості у справі Тимошенко та у справі вибухів у Дніпропетровську.

Про це вона сказала в інтерв'ю Главкому.

Відповідаючи на питання, що Янукович, привітав правоохоронців з розкриттям справи і затриманням винних цим порушив права затриманих, вона сказала:

"Я не читала і не бачила такого виступу президента. Треба дуже уважно його аналізувати. Європейський суд з прав людини неодноразово розглядав заяви, які стосуються презумпції невинуватості", - сказала Лутковська.

"Наскільки я розумію, поки що говорити про вплив не можна. Відтак, навіть теоретично говорити про якісь наслідки теж не можна", - додала вона.

Відповідаючи на подібне питання, що раніше президент в інтерв’ю американському інформаційному агентству "Блумберг" сказав, що Тимошенко причетна до вбивства Євгена Щербаня і в неї були мотиви, вона відповіла:

"Ще раз повторюю, що перед тим, як ухвалити рішення про порушення частини другої статті 6 Європейської конвенції з прав людини, яка гарантує презумпцію невинуватості, Європейський суд дуже прискіпливо аналізує, наскільки сказане чиновником могло вплинути на рішення суду. Треба дивитися на конкретну цитату й аналізувати її", - сказала лише Лутковська.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування