Янукович знову попросив чесних виборів у підлеглих

Середа, 18 липня 2012, 15:22

Президент Віктор Янукович вимагає від керівників місцевої влади забезпечення чесної та прозорої виборчої кампанії.

На цьому він наголосив під час своїх зустрічей у Криму з керівниками обласних державних адміністрацій, повідомляє прес-служба президента.

"Влада має створити всі умови для проведення чесних, демократичних парламентських виборів", - сказав Янукович.

Президент звернув увагу керівників регіонів на важливість неухильного дотримання норм чинного виборчого законодавства та надання всім учасникам виборчого процесу рівних умов для ведення передвиборчої кампанії.

Він підкреслив, що для цього є всі умови, адже ще за рік до виборів в Україні ухвалили законодавство, необхідне для виборів Верховної Ради.

"Нове виборче законодавство стало результатом успішного політичного компромісу. Цей успіх відзначили також і міжнародні спостерігачі", - заявив президент.

Від того, як відбудуться ці вибори, залежатиме міжнародний імідж України, подальша успішна реалізація внутрішніх реформ та виконання соціальних ініціатив, зазначив він.

"Виборча кампанія має пройти бездоганно, у повній відповідності з міжнародними стандартами", - сказав президент і додав, що йдеться, в тому числі, про відкритість та публічність виборчого процесу, надійний захист прав виборців.

Глава держави також підкреслив, що місцева влада має вже зараз перевірити готовність дільниць до голосування, забезпечити в разі необхідності ремонтні роботи.

"Також усе має бути підготовлене для забезпечення громадського порядку як напередодні, так і в день голосування", - додав Янукович.

Як повідомлялося, цього тижня президент уже зустрівся з низкою керівників місцевого рівня в рамках "робочої відпустки".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...