У Грищенка кажуть, що санкції США будуть не обов’язковими

Середа, 18 липня 2012, 19:43

Резолюція Конгресу США, в якій пропонується ввести санкції проти українських чиновників, причетних до порушення прав людини, не матиме зобов’язуючого характеру.

Про це заявив директор департаменту інформаційної політики Міністерства закордонних справ Олег Волошин в ефірі телеканалу ТВі, коментуючи проект резолюції Конгресу США щодо санкцій проти українських чиновників.

"Резолюція - це сигнал. Резолюція не має, на відміну від, наприклад, списків Магнітського, зобов’язуючого характеру. Резолюція - це просто позиція, це заклик. Тому говорити на сьогоднішній день про реальні санкції, м’яко кажучи, зарано", - зазначив він.

"По суті цей проект резолюції набагато м’якіший ніж той, який раніше, наприклад, вніс сенатор Інхоф. Який ми вважаємо чистою піар-акцією, тому що заклик закрити посольство США в Києві - це те, що м’яко кажучи демократії точно не допомагає", - уточнив Волошин.

"Ця резолюція достатньо виважена, збалансована. І дуже добре, що санкції, наприклад, будуть загрожувати тим, хто фальшуватиме вибори. Ми, як влада, зацікавлені в тому, щоб ці вибори були визнані, щоб вони були легітимними", - додав речник МЗС.

При цьому він заявив, що з оцінками справ порушених проти екс-прем'єра Юлії Тимошенко "ми, звичайно, не згодні".

"Ми не бачимо в цьому всьому політики. Ми не бачимо в судовому рішенні наступу на демократію", - додав речник МЗС.

Волошин також заявив, що "чому вибори важливі, бо це буде тест: якщо вибори відбуваються нормально, громадяни мають можливість прийти на виборчі дільниці, проголосувати за ті партії, які їм подобаються, і рахують так, як голосують, то тоді в цій країні є демократія".

Коментуючи пункт проекту резолюції щодо "відкату в демократичному розвитку" за режиму Віктора Януковича, представник МЗС зазначив, що "це їх оцінка".

"Звичайно, ми не можемо з цим погодитись. Тому, що в країна,х в яких відсутня демократична система, не відбуваються конкурентні вибори. А ці вибори, очевидно вже сьогодні, до початку кампанії, є конкурентними. Тому що є багато різних партій", - додав чиновник.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News