Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Чорних трансплантологів" випустили з СІЗО

Четвер, 19 липня 2012, 11:08

Українських лікарів з Національного інституту хірургії й трансплантології імені Шалімова, які обвинувачуються в проведенні незаконних операцій з трансплантації органів, випустили з-під арешту на підписку про невиїзд.

Днями з СІЗО випустили хірурга Владислава Закордонця і двох анестезіологів – Петра Зайченка і Ярослава Романіва, пише "Комсомольська правда в Україні".

За словами Закордонця, він пробув у СІЗО майже 2 роки.

"Я вже насидівся – 1 рік 9 місяців і 3 дні. Зараз треба надолужити втрачене, вирішити багато побутових і сімейних питань, чим й займаюся з ранку до вечора. Зустрічаюся із друзями й колегами по роботі в інституті, які, спасибі їм, не відвернулися, підтримували у важкий для мене час", - сказав лікар.

Він додав, що хоче якнайшвидше вийти на роботу.

"Дуже хочу знову оперувати, мене ж чекають пацієнти, але не знаю, коли зможу взятися до роботи. Готовий хоч зараз взяти скальпель і встати за стіл, але не будемо забігати навперед, мені ще треба бути присутнім на судовому засіданні", - сказав Закордонець.

Як відомо, на початку серпня 2010 року МВС заявило про те, що викрило діяльність транснаціонального угруповання, яке упродовж трьох років вербувало громадян України, Росії, Молдови, Білорусії й Узбекистану, перевозило їх в Азербайджан, Еквадор і Косово для трансплантації органів реципієнтам з Ізраїлю.

Організатором угруповання був ізраїльський підданий, дехто Юрій Кацман. На нього працювало 12 людей, четверо з яких –  провідні лікарі Інституту імені Шалімова.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування