Головний аналітик Януковича не помітив сепаратизму в новій конституції Криму

Четвер, 19 липня 2012, 11:16

Законодавча ініціатива Верховної Ради Криму по внесенню змін до Конституції України не може викликати сепаратизм або відділення Криму.

Таку думку висловив директор Національного інституту стратегічних досліджень при президенті Андрій Єрмолаєв, передає Інтерфакс.

"Я не бачу передумов для сепаратизму, у цьому випадку, по-перше, мова йде про розвиток регіонального самоврядування, по-друге, про створення нової системи взаємин між центром і регіонами, де Крим - один з регіонів, а розвиток Криму - це великий національний проект", - сказав Єрмолаєв.

На його думку, кримські ініціативи повинні бути розглянуті на рівні українського парламенту.

"Мені здається, що ініціатива Криму - це предмет розмови не тільки кримчан і кримських депутатів, а питання національне, яке потрібно виносити на розгляд Верховної Ради України", - підсумував політолог.

Минулого тижня в Криму була створена робоча група із представників Ради міністрів, Верховної Ради автономії й профільних фахівців з метою розробки пропозицій по зміні Конституції України в частині розширення повноважень автономії.

Як відзначив голова Ради міністрів Криму Анатолій Могильов, це дозволить більш ефективно реалізувати наявний у регіону потужний економічний потенціал.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування