Могильов розповів, навіщо йому нова Конституція

Четвер, 19 липня 2012, 13:15

Конституція Автономної Республіки Крим повинна бути наповнена реальними повноваженнями, щоб вивести регіон на економічно самодостатній рівень.

Так голова Радміну півострова Анатолій Могильов пояснює свою нещодавню ініціативу щодо внесення змін до Конституції Криму та до Основного закону, повідомляє головне управління інформполітики Радміну.

"Крим має потужний потенціал. Я переконаний, що залишатися дотаційним регіоном і просити допомоги в Києва просто неприпустимо", - заявив він.

"Для реалізації цього потенціалу нам потрібні не декларативні, а реальні повноваження. Ключове завдання - досягти економічної самостійності", - сказав Могильов.

Він підкреслив, що від того, як будуть розвиватися регіони України й Крим, зокрема, залежить ситуація в країні в цілому.

"Україна гідна бути високорозвиненою, благополучною державою й від того, як ми будемо працювати на місцях залежить ситуація в Україні. Сильні регіони - сильна країна", - сказав він.

При цьому Могильов відзначив, що Конституція АРК зразка 1998 року відповідає демократичним стандартам.

"Але життя не стоїть на місці. Основному закону Криму вже понад 10 років і нам є, що вдосконалювати", - додав він.

"На жаль, навіть за умови самої продуманої й прогресивної Конституції, іноді повноваження залишаються тільки на папері. Хочу підкреслити, що норми Основного закону повинні дотримуватися неухильно", - сказав глава Радміну.

"Моє глибоке переконання, що регіональна самостійність повинна проявлятися не в голосних заявах і ходінні "із протягненою рукою", а в соціальній, економічній і політичній стабільності, у самодостатності кожного окремо взятого регіону в державі", - резюмував Могильов.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування