Порошенко: Україна може виконати всі вимоги ЄС

П'ятниця, 20 липня 2012, 14:57

Міністр економіки Петро Порошенко впевнений, що владі варто виконати політичні вимоги Європейського Союзу для того, щоб угода про зону вільної торгівлі якомога швидше набула чинності.

Про це він заявив на брифінгу 20 липня, повідомляє ЛігаБізнесІнформ.

Міністр відзначив, що Україна може виконати всі умови й узяті на себе зобов'язання при розробці й узгодженні Угоди про асоціацію.

"Мова йде й про гармонізацію законодавства, і про гармонізацію рівня стандартів, і про створення відповідних позицій інвестиційного клімату, що відповідають стандартам демократії. Сьогодні це потрібно європейцям? Ні, це потрібно Україні", - сказав міністр.

Він додав, що якщо "сьогодні все суспільство закотить рукави й буде працювати в цьому напрямку, я певен, що це можна буде зробити за короткий період часу". 

Порошенко звернув увагу: прогнозувалося, що на парафування угоди про зону вільної торгівлі знадобиться не менш року. Разом з тим, це було зроблено всього за п'ять місяців.

Відповідаючи на запитання, скільки часу може зайняти процедура підписання й ратифікації угоди, Порошенко сказав: "Це можна зробити вже наприкінці 2012-го – початку 20132-го року. Для цього потрібно лише одна умова – політична воля".

Як відомо, раніше Європейський Союз заявив, що для укладення угоди про асоціацію очікує від України рішень у справах колишніх членів уряду і чесних виборів.

Також Європейський суд з прав людини заявив, що арешт екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка порушує права людини.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування