Дочка Тимошенко пояснила, навіщо маму потягнуть на "кенгуру трайл"

Субота, 21 липня 2012, 10:24

Дочка екс-прем'єра Юлії Тимошенко Євгенія допускає, що її матір можуть насильно привезти в зал судових засідань.

"Вони вже приготували для неї місце, таку собі скляну клітку, схожу на акваріум. Журналісти так її і називають. Мама зможе там лежати, але буде повністю ізольована від залу: вона не зможе нічого сказати, якщо суддя не захоче включити їй мікрофон", - заявила Євгенія Тимошенко в інтерв'ю Голосу Америки.

"Це якесь шоу, "кенгуру трайл", як називають подібні опереткові судилища в Америці. Це нова спроба засудити її за повністю сфальсифікованим звинуваченням", - цитує її ЛігаБізнесІнформ.

При цьому дочка екс-прем'єра наголосила, що "влада буде намагатися якнайшвидше винести другий обвинувальний вирок - до того, як буде оголошено рішення Європейського суду з прав людини (ми сподіваємося, воно буде для нас позитивним), і вона в будь-якому разі залишиться у в'язниці".

Як повідомлялося, Київський районний суд Харкова ухвалив призначити Тимошенко проведення судмедекспертизи стану її здоров'я, яка повинна визначити, чи здатна Тимошенко сприймати інформацію та відповідати на питання суду і сторін процесу, а також чи має обвинувачена медичні протипоказання до участі в судових засіданнях.

9 липня стало відомо, що судмедекспертам потрібен додатковий час для надання комісійного висновку про стан здоров'я екс-прем'єра через її відмову від огляду. Засідання суду перенесено на 23 липня.

За словами захисника екс-прем'єра Сергія Власенка, судмедекспертиза стану здоров'я Тимошенко не містить прямої відповіді на питання, чи може вона брати участь в судових засіданнях.

"Проаналізувавши медичну документацію, ми приходимо до висновку, що Юлія Тимошенко може бути присутня на заходах за межами лікарні, що вимагають сприйняття усної та письмової інформації", - процитував Власенко висновок.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...