Націоналістів затримують за напад на офіси КПУ і ПР

Субота, 21 липня 2012, 15:55

Активіста ВО "Тризуб" Назара Сарабуна затримали ввечері в п’ятницю тернопільські правоохоронці.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав депутат Тернопільської обласної ради Степан Барна з посиланням на слова голови обласної організації Василя Лабайчука, повідомляє Gazeta.ua.

"За його словами, Назар Сарабун попав під підозру правоохоронців, тому що вдень сперечався з комуністами біля їхнього агітаційного намету в центрі міста, а в відділку міліції мені пояснили, що він підозрюється у нападі на офіс КПУ в Тернополі. Мені відмовили в доступі до Назара, черговий не пропускав адвоката на протязі 30 хв", - сказав Барна.

Після перебування в одному із райвідділів міліції міста Сарабуна доправили до суду. За словами депутата, після розмови із суддею, "тризубівця" відпустили. Призначили на 11.00 23 липня судове засідання у Тернопільському районному суді.

"Даний інцидент черговий раз доводить, що в державі, в якій діє режим внутрішньої окупації, т. зв. "правоохоронні органи" залишаються репресивним апаратом, який захищає бандитів і переслідує громадян, котрі стають на захист прав власної нації, ведуть боротьбу за її державність і протидіють відверто ворожим силам", - йдеться у заяві "тризубівців" на їхньому сайті.

Разом з тим, прес-служба ВО "Свобода" заявляє, що в п’ятницю в місті Лозова Харківської області свободівця Романа Авраменка затримали працівники Лозівського райвідділу міліції.

"Їх цікавили політичні переконання чоловіка та його ставлення до влади. Причину затримання міліціянти не зазначили. Потім з’ясувалося, такі дії "правоохоронців" спонукало те, що хтось позривав таблички із районного офісу Партії регіонів", - йдеться в повідомленні.

Попри тиск, який на Авраменка чинили в міліції, він категорично відмовився брати на себе відповідальність за чиєсь правопорушення, стверджують в організації.

"Свободівця" протримали у відділку близько до третьої години ночі, а також забрали "для експертизи" мобільний телефон та зняли відбитки пальців.

Харківська облорганізація ВО "Свобода" вимагає пояснень від начальника ГУ МВС України в Харківській області щодо таких дій своїх підлеглих та розцінює такі дії міліції як елементи політичного тиску.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування