Джемілєву набридло бути главою Меджлісу, але в Раду піде

Неділя, 22 липня 2012, 16:14

Незмінний лідер кримсько-татарського Меджлісу Мустафа Джемілєв попросив внести до порядку денного сесії Курултаю питання про його переобрання.

Під час з'їзду в суботу Джемілєв запропонував наступного лідера обрати до парламентських виборів, а не після, щоб уже нового очільника кримських татар включити у список підтримуваної партії, повідомляє ТСН.

"Питання про висування кандидатури в депутати ВР і керівника Меджлісу треба вирішувати одночасно, тому що дуже хотілося б, аби новообраний голова був одночасно депутатом ВР", - пояснив Джемілєв.

Водночас, як повідомлялося, в суботу Курултай не зміг визначитися стосовно симпатій на майбутніх виборах та доручив Меджлісу продовжити переговори і консультації "з позицій включення представників кримських татар у гарантовану частину виборчого списку та обов'язкового узгодження кандидатур, висунутих в одномандатних виборчих округах по Криму".

Водночас у неділю Курултай прийняв рішення рекомендувати кандидатури Джемілєва і його першого заступника Рефата Чубарова для включення до списків для участі у виборах народних депутатів від тієї політичної сили, з якою буде укладено передвиборний союз, передає Укрінформ.

Також у неділю було прийнято рішення про затвердження національних прапора і гімну, передає Інтерфакс-Україна.

"Вважати національним прапором кримськотатарського народу полотнище блакитного кольору із зображенням в його верхньому кутку біля древка золотий тамги (родовий герб кримських ханів). Співвідношення ширини прапора до його довжини 1:2. Гімном кримськотатарського народу вважати твір Номана Челебіджихан "Ant Etkenmen" (кримтат. "Я поклявся")", - йдеться в постанові Курултаю.

Затверджені прапор і герб і раніше використовувалися кримськими татарами на своїх заходах.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування