Обвинувачення подумає, чи вимагати присутності Тимошенко в суді

Понеділок, 23 липня 2012, 12:05

Дії державного обвинувачення у справі Юлії Тимошенко щодо ЄЕСУ будуть залежати від інформації, отриманої під час вивчення матеріалів судмедекспертизи.

Про це заявила представник держобвинувачення Марина Капінос після судового засідання у справі ЄЕСУ у понеділок, відповідаючи на запитання, чи прокурори будуть вимагати доставлення Тимошенко на наступне судове засідання, повідомляє УНІАН.

"Те, що буде в наступному судовому засіданні, буде в наступному судовому засіданні, залежно від ситуації. Наступні дії державних обвинувачів будуть залежати від наступної ситуації", - сказала Капінос.

"Дана ситуація не відноситься до нашої компетенції, а є виключно прерогативою суду", - додала вона.

Прокурор наголосила, що за висновком судмедекспертизи, немає перешкод для участі екс-прем’єр-міністра Юлії Тимошенко у судових засіданнях.

"Однозначно, за висновком судово-медичної експертизи випливає досить чіткий висновок: підсудна може брати участь у судовому засіданні. За станом здоров’я їй нічого не перешкоджає для отримання цієї інформації, яка буде отримана нею в судовому засіданні, відповідати на запитання та використовувати її для свого захисту", - сказала Капінос.

Вона вважає, що судмедексперти чітко відповіли на всі поставлені питання, вивчивши матеріали кримінальної справи та медичну документацію Тимошенко.

У свою чергу, захисник екс-прем’єра Сергій Власенко вважає, що на даний момент немає юридичних підстав для доставки Тимошенко на судове засідання, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Експерти не дали позитивної відповіді на четверте питання (чи дозволяє стан здоров'я Тимошенко брати участь у судових засіданнях), тому говорити про те, що є юридичні підстави навіть із урахуванням цієї, абсолютно сфальсифікованої експертизи для доставки Юлії Володимирівни Тимошенко за станом здоров'я на судове засідання, не можна. Таких підстав немає", - сказав він.

"Є абсолютно чітка позиція німецьких лікарів, висловлена в тому числі й публічно, що за станом здоров'я Юлія Володимирівна Тимошенко поки що, на жаль, не може брати участь у судовому засіданні", - зазначив Власенко.

За його словами, влада "робить усе, щоб… по закінченню розгляду скарги Юлії Тимошенко в Європейському суді з прав людини мати другий вирок".

На запитання про те, яка буде реакція, якщо Тимошенко спробують доставити до суду примусово, Власенко відповів: "Наша реакція буде адекватноїю.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування