"Арсенал" і "Динамо": сутички фанатів не було

Понеділок, 23 липня 2012, 16:08

Футбольний клуб "Арсенал" заявляє, що 22 липня в Києві "ніякої сутички фанатів не було".

Про це повідомляє прес-служба клубу.

"Ніякої сутички фанатів не було. На вболівальників-підлітків напала фашистська група, що трощить усе на своєму шляху, що б'є мирних людей. За свідченням очевидців, у центрі столиці застосовувалася зброя, кілька людей госпіталізовані з пораненнями різного ступеня важкості", - йдеться в повідомленні.

У клубі також відзначили, що з'явилася інформація, що в понеділок вранці одному з потерпілих видалили нирку.

"Отже, учора вулиці Києва були залиті кров'ю безневинних людей – підлітків і мирних жителів столиці. У зв'язку з вищесказаним, виникає низка питань. Чому сьогодні в жодному із друкованих або інтернет-ЗМІ не піднімають питання про безчинства неофашистів?

Хто відповість за побиття мирного населення?", - йдеться в повідомленні футбольного клубу.

"Коли правоохоронні органі почнуть нарешті виконувати свою роботу й очистять місто від соціально небезпечних елементів, що відкрито пропагують фашистські ідеї?", - поцікавилися в "Арсеналі".

Крім того, відзначили в прес-службі, під час матчу "Арсенал" – "Динамо", у присутності президента ФФУ Григорія Суркіса, куратора суддівського корпуса України Пьєрлуіджі Колліни, а так само представників політичної, спортивної й культурної еліти країни, уболівальники футбольного клубу "Динамо" більше години скандували нецензурні гасла.

"Така поведінка на стадіонах заборонена всіма нормативними документами, що регламентують проведення футбольних матчів; чому досі немає реакції відповідних підрозділів ФФУ й Прем'єр-Ліги України? Поки ці питання, на жаль, залишаються без відповідей", - підсумували в "Арсеналі".  

Футбольний клуб "Динамо" (Київ) також заперечив участь уболівальників їх команди в масовій бійці біля метро "Лук'янівська".

Про це заявив віце-президент "Динамо" Олексій Семененко, повідомляють "Українські новини".

"Це були не вболівальники "Динамо". Уболівальники перебувають на стадіоні. Так що не можна назвати цю бійку якимись фанатськими розборками. Наскільки ми можемо судити з повідомлення правоохоронних органів, це було протистояння на ідеологічному ґрунті між фашистськими організаціями і їх противниками. Але ніяк не між уболівальниками", - сказав він.

Семененко зазначив, що одягнена на комусь із учасників бійки футболка "Динамо" ще нічого не означає.

"Уже набридло, коли натуральні хулігани калічать один одного, а потім клуб має відповідати за це. Ми не можемо їх виховувати, відповідати за них", - додав він.

Як відомо, ввечері 22 липня в Києві біля станції метро "Лук'янівська" виникла бійка між двома групами молодих людей, імовірно, футбольних уболівальників.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування