У Табачника запевняють, що стипендії ніхто не чіпатиме

Вівторок, 24 липня 2012, 18:20

В результаті індексації стипендії студентів вищих навчальних закладів знижені не будуть.

Про це у вівторок повідомляє прес-служба Міністерства освіти і науки, молоді та спорту.

"Останні зміни до порядку індексації доходів громадян направленні на приведення у відповідність механізму нарахування індексації стипендії до діючого механізму нарахування індексації заробітної плати та пенсії", - уточнили в міністерстві.

"Рішення Уряду має на меті удосконалення нормативно-правової бази та унормування чинного механізму індексації й здійснено з повним дотриманням процедури підготовки документів такого рівня, включаючи погодження профспілок", - додали в прес-службі.

У відомстві зазначили, що найближчим часом Міністерством соціальної політики, Міністерством фінансів та Міністерством освіти і науки, молоді та спорту буде підготовлено спільного листа з роз’ясненнями та конкретними прикладами застосування порядку індексації стипендій.

"Новий порядок нарахування індексації стипендії не відноситиметься до студентів першого року навчання магістратури; студентів другого - четвертого року навчання бакалаврата тощо", - запевнили в Міносвіти.

Окрім того, у Табачника зауважили, що розмір звичайної академічної стипендії студента університету складає 530 гривень на місяць, а індексація стипендії складає 36,7%. Таким чином, проіндексована стипендія складає 724,51 гривні.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування