Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

БЮТівець поскаржився Пшонці на харківську міліцію

Вівторок, 24 липня 2012, 22:38

Співробітники Міністерства внутрішніх справ у понеділок біля Київського райсуду у Харкові здійснювали протиправну бездіяльність.

Відповідне звернення до Генпрокуратури направив депутат від "БЮТ-Батьківщина" Юрій Одарченко, повідомляє прес-служба партії.

Депутат звинувачує співробітників органів внутрішніх справ "у свідомому ігноруванні безчинств під час його зустрічі з виборцями у Харкові, 23 липня, біля будівлі Київського райсуду міста".

Зокрема, Одарченко вказує на бездіяльність правоохоронців під час побиття народних депутатів групою невідомих осіб спортивної зовнішності та викрадення звукопідсилюючого обладнання на суму близько 2 тисячі гривень.

У зверненні він доводить, що працівники органів МВС, всупереч своїм обов’язкам, які передбачені чинним законодавством, не припинили групове порушення громадського порядку та не зробили жодної спроби затримати невідомих нападників.

"Я особисто звернувся до майора МВС Полежаки Володимира Анатолійовича, пред’явив службове посвідчення народного депутата, та, на підставі закону "Про статус народного депутата України", вимагав негайно вжити заходів для припинення правопорушення. Проте вищезазначений майор проігнорував мою вимогу, чим вчинив злочин", - зазначає у зверненні депутат.

Одарченко звертає увагу на те, що працівники МВС, які не спробували припинити вчинення кримінальних злочинів - пограбування (стаття 186 ККУ), хуліганство (статті 296 ККУ), перешкоджання діяльності народного депутата (стаття 351 ККУ), погроза або насильство стосовно держдіяча (статті 346 ККУ), - грубо знехтували своїми посадовими обов’язками. Відповідно, мають бути покараними.

Народний депутат вимагає встановити та притягнути до дисциплінарної та кримінальної відповідальності винних у протиправній бездіяльності співробітників МВС.

Крім того, Одарченко просить перевірити діяльність керівництва УМВС Харківської області та Харкова у зв’язку із протиправною бездіяльністю своїх підлеглих.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...