Кирило побажав українцям мотивувати свої вчинки Євангелієм

Четвер, 26 липня 2012, 11:26

Патріарх Московський і всія Русі Кирило радий, що знову ступив на святу українську землю й побажав українцям дотримуватися цінностей "київської купелі хрещення".

Про це він заявив в аеропорту Києва 25 липня, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Я хотів би висловити своє глибоке задоволення й радість у зв'язку з можливістю знову ступити на святу українську землю", - сказав Кирило.

Він побажав, "щоб Господь допомагав усім у такий спосіб іти по життю, щоб духовні й моральні цінності, які ми одержали з київської купелі хрещення, зміцнювалися в житті народу, оплодотворяли народне життя й давали можливість людям мотивувати свої вчинки великими моральними цінностями, які містяться в Євангелії".

"Я радію можливості знову провести богослужіння разом із Блаженнійшим митрополитом Володимиром і на Владимирській гірці, і в Києво-Печерській лаврі, з якої почалася історія чернецтва на Русі", - сказав предстоятель РПЦ.

Як відомо, 26 липня Кирило прибув до Києва із триденним візитом з нагоди 20-річчя предстоятельського служіння митрополита Київського й всія України Володимира й Дня Хрещення Русі.

У четвер під головуванням патріарха пройде засідання Священного Синоду Російської православної церкви.

27 липня предстоятель проведе святковий молебень на Владимирській гірці біля підніжжя пам'ятника князю Володимиру, хрестителю Русі. Потім у палаці "Україна" відбудеться урочистий акт з нагоди 20-річчя перебування першоієрарха Української православної церкви митрополита Володимира на київській кафедрі.

Увечері 27 липня, у переддень дня пам'яті князя Володимира, патріарх Кирило очолить богослужіння на Соборній площі Києво-Печерської лаври.

28 липня, у день Хрещення Русі, який відзначається в Україні і в Росії, на соборній площі лаври пройде Божественна літургія. По закінченню богослужіння предстоятель покладе квіти до пам'ятника Вічної слави на могилі Невідомого солдата й до пам'ятника жертвам голодомору.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News