Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

НБУ не бачить, щоб люди скуповували валюту

Четвер, 26 липня 2012, 15:14

Національний банк констатує відсутність факторів, за яких населення активно скуповуватиме іноземну валюту.

Про це на прес-конференції повідомила директор генерального департаменту грошово-кредитної політики НБУ Олена Щербаков, повідомляють Українські новини.

Нацбанк також прогнозує, що ситуація з курсом гривні восени перед і після виборів буде залежати від настроїв населення.

"Ситуація восени буде залежати від настрою населення… ми постараємось мінімізувати всі ризики. Населення буде скупати валюту, якщо не буде впевнене в політиці країни. На сьогодні таких факторів нема", - сказала вона.

Щербакова порадила тримати українцям заощадження в гривнях.

"Прозиція Національного банку незмінна. Ми рекомендуємо зберігати заощадження в гривні. Будь-яка валюта, в яку вкладати – це валютні ризики. Нема жодної валюти, яка була б хорошою", - додала вона.

При цьому Щербакова зауважива, що з початку року депозити фізичних осіб в гривні виросли на 15%, а в іноземній валюті – на 7%.

Крім того, вона повідомила, що засоби, отримані від продажу Україною єврооблігацій на 2 мільярда доларів вже зачислені в резерви.

Як відомо, в січні-березні 2012 року прибутки населення збільшились на 14% в порівнянні з січнем-березнем 2011 року до 302,7 мільйонів гривень, заощадження зменшились на 4,9% до 17,7 мільйонів гривень.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування