США турбує, що українських журналістів переслідують перед виборами

Четвер, 26 липня 2012, 20:01

США стурбовані ситуацією, що склалася навколо засобів масової інформації в Україні напередодні виборів Верховної Ради.

Про це йдеться в повідомленні місії США при Організації з безпеки і співробітництва в Європі, передають "Українські новини".

"Сполучені Штати стурбовані тим, що уряд України обмежує свободу представників ЗМІ напередодні парламентських виборів у жовтні... Останні дії влади включають кримінальні розслідування, переслідування, рейди податкових інспекторів, а також погрози позбавити ліцензій на мовлення", - сказав посол США в ОБСЄ Іан Келлі на засіданні постійної ради ОБСЄ у Відні.

США звертають увагу на порушення кримінальних справ проти керівництва телерадіокомпанії "Телерадіосвіт" (ТВі, Київ) та інтернет-видання LB.ua.

США закликали владу України припинити переслідування по цих справах і забезпечити плюралізм і незалежність ЗМІ.

Як відомо, міжнародна неурядова організація Freedom House закликає владу України виключити можливість виборчого переслідування ЗМІ податковими органами, а "Репортери без кордонів" закликають владу забезпечити незалежність ЗМІ напередодні виборів Ради.

Раніше податкова міліція Солом'янського району Києва порушила кримінальну справу проти генерального директора ТВі Миколи Княжицького за підозрою в умисному ухиленні від сплати податків на суму 3,025 мільйона гривень.

18 липня прокуратура Печерського району Києва порушила кримінальну справу за фактом розголошення в LB.ua sms-листування депутата від фракції Партії регіонів Володимира Ландика.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування