Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Адвокати Луценка просять долучити до матеріалів справи статтю Мустафи Найєма

П'ятниця, 27 липня 2012, 09:18

Адвокати підсудних у справі про прослуховування водія заступника екс-голови СБУ Сацюка Валентина Давиденка просять залучити нові матеріалі, а також заслухати додаткових свідків.

Такі клопотання вони заявили у п’ятницю.

Адвокат Павленова і Тарасенка попросив повторно допитати раніше допитаних свідків, а також слідчих Точіліна і Войченка через тиск на свідків та порушення при відборі свідчень.

Він також попросив витребувати в суд інструкцію МВС,  а також постанови Апеляційного суду, на підставі яких і відбулося прослуховування Давиденка.

Адвокат Сарга також заявив клопотання допитати додатково ще 7 свідків, а також витребувати письмове пояснення Носкова, яке свідчить, що недбалості в діях підсудних не було.

Адвокат Луценка Олексій Баганець також заявив протест на дії головуючої у справі судді, зокрема щодо відмови викликати в суд потерпілого Валентина Давиденка. Він нагадав, що суддя лише зачитала його телеграму, де він не визнає себе потерпілим і просить більше його не турбувати.

"З цієї телеграми не зрозуміло, чи згоден він зі зміною обвинувачення, чи підтримує попереднє обвинувачення і чи це взагалі той самий Давиденко", - заявив адвокат.

Він також висловив протест, що заявлені клопотання не обговорюються по черзі, а заслуховуються гуртом. "Я не зможу, наприклад, пригадати всі 5 клопотань під час обговорення", - заявив він.

Баганець попросив витребувати до суду перший том справи про отруєння Ющенка, інструкцію про оперативно-розшукову діяльність МВС, а також витребувати з прокуратури документи Перча про нагляд за розслідуванням цієї справи.

Крім того він заявив клопотання про виклик до суду Олексія Донського та Олексія Паскала, які курували розслідування отруєння Ющенка.

А також він просить долучити до справи статтю Мустафи Найєма "За що переслідують Луценка".

Зранку на засідання запізнилася дружина Луценка Ірина. Суддя запитала в підсудного, де його захисник. На що Луценко пожартував: "Вибачте, я сьогодні вдома не ночував, не знаю".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: