Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

БЮТ: Регіонали збільшать держборг на 53 мільярди під вивіскою покращення

П'ятниця, 27 липня 2012, 17:26

На позачергову сесію внесені зміни бюджету, за якими граничний обсяг держборгу може збільшитися на 53 мільярди 800 мільйонів гривень.

Про це заявив віце-спікер Микола Томенко, аналізуючи порядок денний позачергової сесії.

Томенко зауважив, що особливу увагу варто звернути на два законопроекти, які передбачають внесення змін до статті 6 Закону України "Про Державний бюджет України на 2012 рік".

Одним з проектів пропонується збільшити майже утричі з 15 до 44 млн. гривень граничний обсяг державних гарантій для залучення кредитних коштів Державного банку розвитку КНР на фінансування програми заміщення споживання імпортного природного газу вугіллям вітчизняного видобутку шляхом впровадження технологій Китайської Народної Республіки.

З пояснювальної записки видно, що Держбанк розвитку КНР підтвердив готовність відкрити спеціальну кредитну лінію для фінансування цієї програми на загальну суму понад 3 млрд. дол. США.

Зміни до другого проекту стосуються забезпечення реалізації проектів у сільському господарстві, а саме закупівля китайських засобів захисту рослин, насіння для сільськогосподарських культур, сільськогосподарського знаряддя та іншої сільгосппродукції в Україну. У разі прийняття вказаних змін граничний обсяг державних гарантій збільшиться у 2,6 рази ( з 15 до 39 млн. грн..)

У разі ж прийняття зазначених законопроектів, як зазначають експерти Верховної Ради України граничний обсяг державних гарантій для забезпечення повного або часткового виконання боргових зобов'язань за запозиченнями може збільшитися на 53 мільярди 800 мільйонів гривень, повідомляє прес-служба БЮТ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування