Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

УГКЦ закликає прихожан не продавати голоси на виборах

Субота, 28 липня 2012, 16:44

Українська греко-католицька церква закликає своїх прихожан не продавати свої голоси на виборах Верховної Ради.

Про це йдеться у пастирському посланні Синоду єпископів Києво-Галицького верховного архієпископства УГКЦ до парафіян, повідомляє ZN.UA.

"Християнин ні в якому разі не може продавати свого виборчого голосу, так само як і не може купувати голосів виборців на користь якоїсь політичної сили, бо, таким чином, стає прямим співучасником корупції і руйнує наше суспільство", - наголошують в УГКЦ.

"Вже стало поганою традицією в житті нашої держави, що різні форми матеріальної допомоги або підвищення соціальних виплат збігаються у часі з черговою передвиборною кампанією", — сказано в посланні.

Єпископи зазначають, що не прийти на вибори — це самоусунутися від відповідальності за долю власної країни, відмовитися від християнського свідчення у суспільному житті, віддаючи свою долю і долю своїх дітей і онуків у випадкові, а часом і злочинні руки.

"Не дозволимо нечесним на руку особам вкрасти наш голос і прикрити нашою відсутністю різного роду маніпуляції чи фальсифікації", — йдеться в посланні.

Синод доручає зачитати послання прихожанам у неділю, 29 липня, після кожної літургії, а протягом всієї виборчої кампанії після кожної літургії щодня молитися три рази "Отче наш" і "Богородице Діво" за Боже благословення для українського народу і успішне проведення парламентських виборів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування